Richard van Berkum

Richard van Berkum heeft al van kinds af aan een passie voor vechtsporten. Hij begon op 8 jarige leeftijd op de judomat. Na enkele jaren kwam hij in contact met Takemusu Aikido (Iwama Ryu). De duidelijke methodiek spraken hem als aankomend gymdocent erg aan. Hij vond dat ook het Budo aspect goed naar voren kwam bij Takemusu aikido.

Nadat hij was afgestudeerd als gymdocent, ging Richard als uchi deshi naar Tony Sergeant in Cambridge Engeland. Na zijn terugkomst in Nederland is hij aan het werk gegaan als gymdocent en nam deel aan seminars en lessen bij Lewis Bernaldo de Quiros sensei. In 2007 is Richard Lewis Bernaldo de Quiros sensei gaan assisteren in zijn dojo in Zutphen. In die tijd heeft hij zijn 2e en 3e dan graad bij Lewis Bernaldo de Quiros gehaald. In 2014 heeft Richard de 4de dan graad behaald.

Aikido en lesgeven zijn grote passies. Iedere training staat Richard bezield de Aikido -vaardigheden over te dragen.

Naast het geven van zijn Aikidolessen is Richard ook geïnteresseerd in veiligheid op school. Richard  werkt naast Aikidotrainer en gymleraar ook als veiligheidscoördinator op de Ambelt in Apeldoorn. Zo verzorgt hij daar onder andere de weerbaarheidtrainingen (Rots en Water) voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in het speciaal onderwijs.

Gerda Peusken

Nooit was het in haar opgekomen een “vechtsport” te gaan doen. Gerda ging, om van het gezeur van een enthousiast geraakte vriend af te zijn, een keer kijken bij een aikido training.  Vanaf de eerste seconde was ze gegrepen door de schoonheid van de beweging en wist: dit wil ik ook. Op dat moment begon een nooit eindigende weg van training.

Gerda heeft 6 jaar bij Lewis Bernaldo de Quirós in Zutphen getraind en in 2013 haar Shodan (1e Dan) behaald.
Sinds 2013 traint Gerda bij Richard van Berkum en vanaf 2014 assisteert ze Richard bij het lesgeven in de dojo in Zutphen. Van December 2016 t/m Juni 2019 trainde Gerda bij Lewis in Spanje en behaalde daar haar Nidan (2e Dan).

Thera Hoppe

In 2007 zocht Thera naar een sport die ze een uur in de week kon doen. Ze deed een proefles aikido en was meer dan verkocht…. Dat ene uur werden er vanaf het allereerste moment  4 per week en nog steeds is ze …’verslaafd’.

Aikido heeft zoveel elementen in zich dat ik me niet kan voorstellen hier ooit op uitgekeken te raken.Van het “stoeien” tot de veel  dieper liggende “mentale” training. Van het “Budo” principe wat ooit ontstond op het slagveld tot het “winnen noch verliezen”. De training beperkt zich daardoor ook niet alleen tot de dojo;  in vele dagelijkse dingen kan ik aikido oefenen.

Tijdens de afwezigheid van Gerda zal  Thera de beginnersles op maandag op zich nemen. Thera traint sinds 2007 in de dojo in Zutphen. Zij behaalde in 2017 haar 1ste dan (de eerste jaren bij Lewis en Richard, nu bij Richard).